Bagaimana Memilih Meja Kerja yang Betul?

Bagaimana Memilih Meja Kerja yang Betul?
Mencari meja kerja yang sesuai untuk gaya kerja anda adalah penting. Anda atau syarikat anda akan membelanjakan pembelian meja kerja anda dan anda pasti mahu mendapatkannya dengan betul pada kali pertama. Di bawah ini kami akan membincangkan beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan semasa memilih meja komputer anda, seperti belanjawan, gaya kerja dan pilihan peribadi anda, yang merupakan tiga pertimbangan penting ketika ingin membeli meja kerja terbaik untuk anda.

1.) Berapa Anggaran Anda?
Sebelum anda mula mencari meja kerja, mulailah memikirkan apa yang anda cari dan kenal pasti jumlah minimum dan maksimum yang ingin anda belanjakan (atau dibenarkan untuk dibelanjakan). Ini akan membantu anda dalam mencari meja kerana anda sudah mempunyai idea tentang apa yang anda cari.
• - Buat senarai 'must-have' anda di meja
• - Kenal pasti perbelanjaan paling sedikit dan paling banyak di meja

2.) Kenal pasti bagaimana anda menggunakan Meja
Kertas kerja (Meja berbentuk L atau meja berbentuk U)
Sekiranya anda mempunyai lebih banyak kertas kerja dan memerlukan ruang tambahan, anda boleh mendapatkan meja berbentuk L. Meja berbentuk L dengan mudah boleh diletakkan di tengah-tengah bilik atau di sepanjang dinding, ia sesuai untuk orang yang memerlukan sedikit ruang desktop untuk dikerjakan. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak ruang, anda boleh mengambil beberapa kabinet rendah untuk tujuan penyimpanan menjadi meja berbentuk U.



Meja Kerja Rumah
Untuk mempertimbangkan ruang yang tersedia, meja komputer segi empat tepat selalu menjadi pilihan yang baik untuk gaya kerja rumah yang ringkas dan lebih berfungsi.


Meja Eksekutif
Meja eksekutif boleh menggunakan bahan akhir standard atau lebih tinggi, pelbagai bentuk dan saiz. Reka bentuk berbeza-beza mengikut ukuran dan bahan.


Meja Ketinggian Boleh Laras
Meja Tinggi Diselaraskan dengan cepat menjadi trend popular di tempat kerja Moden. Idea itu mudah. Dengan mengehadkan jumlah masa yang anda habiskan untuk duduk di hari tertentu, anda dapat mengelakkan pelbagai risiko kesihatan yang berpotensi. Meja Tinggi yang boleh dilaraskan juga membolehkan anda menaikkan dan menurunkan desktop atau komputer riba ke ketinggian yang betul.


Meja Lipat
Pilihan perabot yang inovatif dan menjimatkan ruang yang dapat menyediakan persekitaran pejabat yang luas dan berfungsi.


Bergantung pada gaya kerja dan ruang yang ada, anda mungkin mempertimbangkan perkara berikut:
• - Apa ukuran pejabat atau ruang kerja anda?
• - Berapa banyak meja yang anda perlukan?
• - Adakah anda lebih suka berdiri secara berkala sepanjang hari?
• - Fungsi meja. Adakah satu konfigurasi berfungsi lebih baik daripada yang lain?
 
Perlukan idea untuk memilih meja komputer yang sesuai untuk anda? Jangan ragu untuk menghubungi kami atau WhatsApp di + 6012-6908036 dan salah seorang perunding perabot kami dengan senang hati akan membantu.